var pixel_id = parseInt("698724617255777");

Retur 15 zile

Politica de returnare

Perioada in care se pot returna produsele este 15 zile (persoane fizice si juridice).


1. Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare - persoane fizice

Conform O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative , "Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 , in termen de 14 zile  calendaristice incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator." Returnarea se va face in termen de 15 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare.

Art. 14, Alin. 3 din aceasi lege mai sus mentionata spune astfel  : 
"Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor."
Woerde Tiantong SRL(TUmag.ro) recomanda, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu folii de protectie / suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren, etc...) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor sau refuzul de a returna produsele, conform celor mai sus mentionate. 

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate. In cazul comenzilor care au mai multe produse identice, doar unul dintre produse poate fi returnat desigilat, restul produselor pot fi acceptate la retur doar daca sunt sigilate.

 Woerde Tiantong SRL (TUmag.ro) va returna contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat.

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind una din variantele mai jos prezentate :


a) Formular de retragere.
 Formularul de retur in format tipizat se poate descarca de Aici

b) orice alta declaratie neechivoca în care va exprimati decizia de retragere din contract, transmisa pe un suport durabil, spre exemplu pe e-mail, la adresa contact@tumag.ro

2. Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare - persoane juridice

Se aplica aceleasi conditii si in cazul persoanelor juridice.

3. Produse excluse, fara drept de returnare

a) produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
b) produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
c) produse consumabile desigilate aferente oricarei categorii de produse din oferta
d) produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator - anumite produse din categoria INGRIJIRE PERSONALA, MAMA SI COPILUL sau SPORT SI FITNESS care se folosesc pentru igiena / ingrijire corporala sau pentru alimentatie.
e) produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
f) inregistrari audio, video, sau programe informatice sigilate desigilate
g) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material

Aceste exceptii se aplica conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.

 

4. Returnarea produselor defecte de noi (DOA - Dead on Arrival)

Produsele defecte de noi (DOA - Dead on Arrival) declarate in termen de 2 zile de la receptionare se pot returna pe cheltuiala Smartprice, in cazul in care clientul nu se poate deplasa la sediul firmei. Acestea se pot inlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garantie. Retragerea din contract se poate face si ulterior predarii produsului in regim normal de garantie.
Produsele susceptibile de nerespectarea conditiilor de garantie vor fi preluate in regim normal de garantie pentru redirectionarea catre un service autorizat in vederea diagnosticarii. In cazul in care se constata un defect de fabricatie, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a conditiilor de garantie si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrarii.

 

5. Date returnare

Returnarea se va face conform datelor de mai jos :

Woerde Tiantong SRL
Masina de paine nr.55 - Cod postal 021127
Telefon: 0749.401.401                                                                                                                                                                                              E-mail:contact@tumag.ro

Program de lucru : Luni - Vineri 09:30 - 20:00; Sambata 11:00 - 16:00; Duminica Inchis

Returnarea se poate face direct la sediul nostru (adresa de mai sus), prin curierat (recomandat DPD Curier sau Fan Courier) sau personal. 
Returnarile prin curierat rapid nu se vor face cu ramburs.

Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar (comisioane suportate de Preturi Inteligente SRL) in cel mai scurt timp posibil dar fara sa depaseasca 14 zile de la intrarea in posesie a coletului dvs..